Draagconsult

Even voorstellen

Ik ben Lianne,  moeder van twee dochters, woonachtig in Bennekom en eigenaar van 'Dromen dragen'.  Voor de geboorte van mijn dochter had ik al een en ander gehoord over dragen, maar veel wist ik er nog niet van. Vlak nadat mijn dochter geboren werd heb ik een draagconsult geboekt. Vanaf dat moment ben ik vol enthousiasme gestart met dragen! Eerst met verschillende geweven doeken, later kwamen hier ook ergonomische draagzakken bij. We dragen thuis met veel plezier en hebben veel voordelen die het dragen biedt ontdekt. Ontspanning bij je kind, een veilig en knus gevoel, het bieden van nabijheid en je handen vrij hebben. 

Omdat ik het erg leuk vind om andere ouders en/of verzorgers kennis te laten maken met het dragen heb ik mij laten opleiden tot draagconsulent 1 & 2 bij het Instituut van de Hechting.  

 

Consulten

Dromen dragen biedt verschillende consulten aan.  Dromen dragen biedt 2 verschillende consulten aan: een knoopconsult en draagzakconsult. Heb je echter een specifieke draagvraag dan kun je uiteraard ook bij ons terecht. Tijdens het consult ligt de nadruk op het delen van kennis en het aanleren van knooptechnieken, maar er wordt ook gekeken naar de ergonomische aspecten van het dragen. Om goed te kunnen oefenen zijn er verschillende doeken en dragers en een draagpop aanwezig bij het draagconsult.

Knoopconsult 

Wil je graag leren dragen met een elastiche- of geweven doek?  Dan kun je bij ons terecht voor een knoopconsult. Tijdens een knoopconsult leer je 1 knoop die geschikt is voor een elastische- of een geweven doek, net waar je voorkeur naar uit gaat. 

Bij een rekbare doek gebruik je voornamelijk de knoop 'Pocket Wrap Cross Carry' (PWCC). Je leert deze knoop vanaf de basis, waarbij de consulent de knoop eerst voordoet. Vervolgens oefen je de knoop met een draagpop. Voel je je voldoende vaardig, dan oefenen we de knoop met je eigen kind. Het heeft sterk de voorkeur om ook te oefenen met je eigen kind, de consulent kan dan goed meekijken en gerichte tips geven. 

 

Met een geweven doek zijn diverse knopen mogelijk. De basisknoop heet de 'Front Wrap Cross Carry' (FWCC), dit is een knoop waarbij je je kind op je buik draagt.  Het is handig om met deze knoop te starten wanneer je net begint met dragen. Er zijn ook verschillende knopen voor op je rug mogelijk, zoals de 'Rucksack' en 'Double Hammock'. Ook hierbij leer je de knoop vanaf de basis, waarbij de consulent de knoop eerst voordoet. Vervolgens oefen je de knoop met een draagpop. Voel je je voldoende vaardig, dan oefenen we de knoop met je eigen kind. Het heeft sterk de voorkeur om ook te oefenen met je eigen kind, de consulent kan dan goed meekijken en gerichte tips geven. 

 

Voorafgaand aan het knoopconsult krijg je een vragenlijst opgestuurd waarbij o.a. gevraagd wordt wat je graag zou willen leren. Hierdoor kan het consult op maat gegeven worden. Tijdens het knoopconsult leer je 1 knoop aan. Een knoopconsult duurt ongeveer 1 uur en kost 55 euro. Boek je knoopconsult hier!  Of geef een knoopconsult cadeau!

Draagzakconsult

Wil je graag leren dragen met een voorgevormde ergonomische drager (draagzak)?  Dan kun je bij ons terecht voor een draagzakconsult.

Tijdens een draagzakconsult heb je de mogelijkheid om verschillende soorten draagzakken te passen, om zo te kijken welke het beste bij jouw bouw aansluit en welke je het fijnste vindt zitten. Je leert daarbij hoe je kunt dragen met een draagzak op je buik en op je rug. Ga via deze link naar meer informatie over het draagzakconsult. 

 

Voorafgaand aan het knoopconsult krijg je een vragenlijst opgestuurd waarbij o.a. gevraagd wordt wat je graag zou willen leren. Hierdoor kan het consult op maat gegeven worden. Een draagzakconsult duurt ongeveer 1 uur en kost 55 euro. Boek je draagzakconsult hier! Of geef een knoopconsult cadeau!

 

Reiskostenvergoeding 

Vindt het consult plaats in Bennekom? Dan wordt er geen reiskostenvergoeding gevraagd. Woon je buiten Bennekom, dan wordt er 0,30 euro per kilometer aan reiskostenvergoeding gevraagd. Achteraf ontvang je een factuur hiervoor. 

 

 

© 2018 - 2023 Dromen dragen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel