Welke drager past bij mij?

Om te bepalen welke drager het best bij je past kan je een consult boeken bij Dromen dragen (zie tabblad consult, mogelijk vanaf het najaar). Om een idee te krijgen van alle beschikbare typen heeft Dromen dragen hieronder een samenvatting gemaakt die je op weg kan helpen.

Vaak stellen mensen de vraag; Welke drager is het beste? Wat zijn onderlinge verschillen? Welke is het meest comfortabel, etc. Het is onmogelijk deze vragen eenduidig te beantwoorden. Alle doeken en dragers zijn goed, maar wat voor de één werkt kan voor de ander misschien niet werken. Het advies is daarom om dragers en doeken te testen, en zelf te ervaren wat het beste aansluit bij jouw situatie, behoeften en bouw.

Klik op één van de onderstaande producten voor meer informatie over de betreffende producten: 

Geweven doek

Ergonomische drager

LennyUp drager 

Ring sling 

Elastische doek 

WrapTai drager

Buckle Onbuhimo drager

Blends 

Afhankelijk van het budget zijn in verschillende prijsklassen producten beschikbaar. De dragers en doeken in iedere groep zijn in verschillende soorten stof verkrijgbaar. Dit zorgt voor variatie en een breed assortiment met veel keuze.

De populairste doeken en dragers zijn 100% katoen, maar er zijn ook blends beschikbaar die bestaan uit bijvoorbeeld bamboo of viscose stoffen. Een voordeel van bamboo is dat het snel droogt, UV reflecteerd en beter ademt. In de zomer een groot voordeel. Viscose stoffen zijn daarentegen weer heel thermo regulerend en hypoallergeen. Daarentegen zijn blends duurder dan doeken en dragers gemaakt van katoen. Voor het dragen zelf is het één niet direct beter dan het ander.  

Wevingen

Ook zijn er verschillende soorten wevingen beschikbaar die met verschillende technieken gemaakt zijn. Deze verschillende stoffen hebben niet direct invloed op de draageigenschappen. Voorbeelden van verschillende wevingen zijn:

  1. Cross twill weving, erg duurzaam door de diagonale lijn en geeft een klassieke uitstraling
  2. Diamond weving, ingewikkeldere weving met een originele en klassieke uitstraling, het patroon is opgebouwd uit rijen diamanten, waardoor de stof meer diepte krijgt
  3. Jacquard weving, de meest exclusieve doeken en dragers van LennyLamb worden gemaakt van jacquard. Een wat dikkere stof waarmee eindeloze mogelijkheden bestaan om unieke patronen te maken voor de producten omdat de wever de draden individueel kan bewegen
  4. Herringbone weving, zoals de naam al zegt een visgraatpatroon die is opgebouwd uit zigzaggen
  5. Pearl weving, een speciale wevingstechniek waardoor de stof extreem zacht aanvoelt, erg mooi maar wel kwetsbaar voor het ontstaan van haken en ogen

 

© 2018 - 2023 Dromen dragen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel