Waarom dragen?

Wat zijn de voordelen van dragen? Dromen dragen zet graag voor jou op een rijtje waarom dragen zo fijn en belangrijk is. Zowel voor jou als voor je kind.

Er zijn verschillende manieren om je kind te dragen. De meest eenvoudige gebruikt iedereen, namelijk je kind in je handen dragen als je bijvoorbeeld de fles geeft. Kinderen houden van gedragen te worden en zijn het liefste de hele dag dicht bij hun ouders. Reflexen die kinderen van nature hebben wijzen hier ook op. Ook als je kijkt naar de bouw van baby’s, de bolle rug, is de hele dag plat in bed of de box liggen niet de meest ideale positie en eigenlijk onnatuurlijk. Het dragen van je kind in een natuurlijke houding biedt je kind veel nabijheid en resulteert in een betere hechting.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die gedragen worden daarnaast 43% van de tijd minder huilen. De energie die hiermee bespaard wordt kan vervolgens ten goede komen aan spelen, leren en ontwikkelen.

 

 

Het dragen van je kind is daarmee niet alleen een modetrend zoals soms gedacht wordt. Het is zeer natuurlijk en iets wat biologisch gezien zowel voor kind als ouder in beide voordeel werkt. Voor ons Europeanen komt het dragen weer terug, maar als we kijken naar andere culturen is het nooit weggeweest, en geeft men dit door van generatie op generatie. Na de geboorte van je baby komt hij na 9 maanden warmte in een vertrouwde omgeving opeens in een totaal onbekende omgeving. Je hartslag en de bekende dagelijkse geluiden zijn opeens weg en een hoop nieuwe prikkels komen er voor in de plaats. Niets liever is je kind heel dicht bij je, en door je kind op je buik te leggen of te dragen hoort hij/zij weer die vertrouwde hartslag en voelt het warmte en nabijheid. Uit eigen ervaring, maar algemeen bekend, stopt het kind vaak met huilen wanneer hij/zij gedragen wordt en slaapt hij/zij sneller en beter. Uit onderzoek is ook naar voren gekomen dat baby’s die gedragen worden veel minder last hebben van koliek. 

 

 

Ook voor de ouder zijn er veel voordelen om te dragen. Behalve dat het fijn is om je kind dichtbij je te hebben, heb je ook je handen vrij om andere dingen te kunnen doen. Opruimen, brood smeren, winkelen, stofzuigen, wandelen, spelen met andere kinderen, etc etc. Kortom veel vrijheid! 

Daarnaast is het dragen van je kind met een doek of drager veel beter voor je rug dan zonder. Door dichtbij je lichaam te dragen, met het gewicht evenredig verdeeld, is de belasting een stuk lager. Ook zijn doeken en dragers door hun patronen en modellen echte mode items. Niets leuker om te matchen bij je kleding en het seizoen. Daar wordt je echt vrolijk van!  

       

 

 

© 2018 - 2023 Dromen dragen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel